Overslaan en naar de inhoud gaan

TRAINEE ENERGY

Bedrijf: Nationaal Energietraineeship
Richting(en): Alle richtingen |
Niveau: WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Wij zijn Huhtamaki Fiber Technology, het internationale R&D centrum en de machinelijnontwikkelaar van het grote verpakkingsconcern Huhtamaki. Vol passie ontwikkelen wij machinelijnen die het mogelijk maken om duurzame verpakkingen te produceren voor onder andere de foodindustrie. Bij ons draait alles om innovatie, duurzame innovatie! Niet alleen omdat onze klanten en eindgebruikers uit de wereldwijde retailmarkt hier iedere dag om vragen, maar ook omdat wij zelf streven naar een wereld met duurzaam verpakkingsmateriaal. Het verschil maken… daar zijn we trots op! Onze uitdaging is om CO2-neutraal te produceren in 2050.

Huhtamaki Fiber Technology zoekt een ‘uitvinder’ die daaraan wil bijdragen. Met jouw uitvindingen maak jij de wereld nóg mooier en nóg groener. Jouw missie is helder: minder energie verbruiken en de capaciteit verhogen. Je hebt daarbij oog voor de procesmatige kant en uiteraard voor kwaliteit.
Je ontwikkelt je tot een Energy Specialist die uiteindelijk verantwoordelijk wordt voor het energieverbruik binnen de productieprocessen. Jij schakelt dagelijks met verschillende mensen binnen de organisatie over diverse onderwerpen zoals nieuwe ontwikkelingen, projecten en het opzetten van modellen. Ook buiten de organisatie heb je veel contact met organisaties zoals universiteiten, TNO en De Nederlandse Werkgroep Drogen. Je bent met veel verschillende projecten bezig en daar krijg jij energie van. Jij wordt expert op het gebied van energie en mensen sparren graag met jou. Binnen de verschillende projecten bij Huhtamaki Fiber Technology, houd jij je actief bezig met processen, kwaliteit en modelvorming. Jij weet als geen ander hoe je de theorie naar de praktijk moet vertalen.

Beschik jij over onderstaande competenties die we zoeken? Meld je dan aan!
• Je hebt een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur in de richting van chemische technologie, met specialisatie procestechnologie of vergelijkbaar.
• Je hebt aantoonbare interesse en stage/werkervaring opgedaan op het gebied van energie (verdamping van water, warmtetransport etc.) in de industrie.
• Jij kunt goed projectmatig werken, ben je resultaatgericht en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.
• Je bent kritisch en beschikt over een scherp observerend en analyserend vermogen.
• Je bent proactief, onafhankelijk, eerlijk en een teamspeler.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ben je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Dan werk je aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en coaching. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Hierdoor leer je ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen.
 

Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om je in te schrijven door een cv (incl pasfoto), een motivatie, waarin je ons overtuigt van jouw committent aan de energietransitie, te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

 

Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Other possibilities

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

JUNIOR ENGINEER LEIDINGEN

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

Wil jij graag bijdragen aan goed en schoon drinkwater voor 1,3 miljoen mensen? Heb je affiniteit met ondergrondse infra? Dan spreken wij jou graag!
Als junior asset engineer leidingen breng je vervangingen en uitbreidingen van ons leidingnet in beeld en ontwikkel je plannen voor nieuwbouw, vervanging en onderhoud van onze leidingen. Je werkt samen en stemt af met partijen als gemeentes en andere infrabeheerders zoals Stedin en Liander. In deze functie ligt de nadruk op meer toenadering en win-win situaties door de belangen van Dunea goed naar voren te brengen en in te spelen op de behoefte van deze andere partijen. Waar mogelijk vind je combinaties van hun werk en het onze door bijvoorbeeld werk aan het riool of elektriciteitsnet te combineren met het vervangen van onze leidingen. Zo zorg je voor meer efficiëntie in het werk en minder overlast voor de omgeving en dus voor onze klanten. Dunea ontwikkelt nieuwe producten. Zo spelen we met een dochterbedrijf in op de energietransitie met het leveren van warmte en koude vanuit onze leidingen. Vraagstukken die ontstaan vanuit deze ontwikkeling met betrekking tot leidingen pak jij op. Dat geeft goed de focus weer maar hoe ziet jouw takenpakket er verder uit?

In deze functie leiden we je op om de volgende taken zelfstandig op te kunnen pakken:

 • Je werkt in de planfase al aan het meenemen van andere infrabeheerders, gemeentes etc. om overlast te minimaliseren.
 • Jij weet als geen ander waarover en op welke manier je de verschillende partijen informeert en draagvlak creëert;
 • Samen met andere infrabeheerders en gemeentes maak je een meerjarenplanning waarmee je 2 tot 5 jaar vooruitkijkt;
 • Bij nieuwe projecten en planologische ontwikkelingen, zoals nieuwbouw boven onze bestaande infra, denk je mee over de impact op onze assets en behartig je het belang van Dunea en onze klanten;
 • Je bereidt projecten voor zodat deze overgedragen kunnen worden aan de operationeel beheerder of de projectleider;
 • Je zorgt voor goede onderhouds-, beheer- en vervangingsconcepten voor de assets zodat deze efficiënt beheerd worden;
 • Je ziet er op toe dat de Dunea-richtlijnen worden opgevolgd.

 

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

JUNIOR ENGINEER INSTALLATIES

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

Wil jij graag bijdragen en goed en schoon drinkwater voor 1,3 miljoen mensen? Heb je affiniteit met installaties? Dan spreken wij jou graag! Voor het produceren en leveren van veilig en lekker drinkwater is nogal wat nodig: ondergrondse infrastructuur, installaties, natuur en (productie)locaties.
Als junior asset engineer installaties zorg jij ervoor dat onze installaties op de meest efficiënte en effectieve manier worden beheerd. Jij ontwikkelt met je collega’s de plannen voor onderhoud, vervanging en nieuwbouw, bijvoorbeeld voor de reinwaterbergingen. Daarmee lever je input voor de meerjarenprogrammering. Je werkt nauw samen met collega’s van het proces Operationeel Beheer. Van hen krijg je input over technische zaken als storingen en andere problematiek betreffende onze installaties. Jij analyseert deze input en vertaalt deze naar adviezen en oplossingen. Binnen je functie als asset engineer vervul je een rol als regisseur in het integraal projectmanagementteam (IPM-team). Vanuit deze rol borg je de beheerdersbelangen bij de realisatie van (investerings)projecten. Jij levert een belangrijke bijdrage aan het formuleren van de hoofddoelstelling van verschillende projecten en vertaalt deze in een scope.

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Warmtetransitie

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijk deel van Zuid-Holland. Dunea beheert behalve technische assets, zo’n 2400 hectare aan natuurgebied en wil graag een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze maatschappij.
Als 100% dochter van Dunea N.V. heeft Dunea Warmte & Koude B.V. tot doel bij te dragen aan de warmtetransitie en meer grip te krijgen op de drukke ondergrond, waarin drinkwater fris moet zijn om te blijven bijdragen aan de volksgezondheid. Dunea Warmte & Koude B.V. zoekt, ontwikkelt en realiseert projecten waar Aquathermie waarde toevoegt voor klant en maatschappij. Wij hebben de bron en de kennis om Aquathermie uit drink- en voorgezuiverd rivierwater veilig en zeker te leveren, zowel voor de klant als voor de publieke drinkwatervoorziening. Vanwege snelle groei van ons team zijn wij op zoek naar een ambitieuze trainee met een technische achtergrond. Je wordt actief betrokken bij verschillende projecten. Je werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:

 • Ontwerpen en begroten van duurzame warmte en koude installaties
 • Bedenken, berekenen en uittekenen (schematisch) van nieuwe technische concepten
 • Adviseren over de technische ontwerpen en de technische kwaliteit en bespreken met de diverse stakeholders
 • Presenteren van de ontwerpen aan de diverse stakeholders
 • Met het team mogelijke procesverbeteringen identificeren en zorgen dat haalbare procesvoorstellen tot uitvoering komen
 • Actieve inbreng in het team ten aanzien van kansen, ontwikkelingen en toekomstige projecten van Dunea Warmte & Koude
 • Onderzoeken, analyseren en optimaliseren van technieken en het delen van kennis over de (nieuwe) technieken

We zoeken een sociaal vaardige en resultaat gericht jong talent die aan de slag wil met innovaties en beschikt over onderstaande competenties:

 • HBO/WO werktuigbouwkunde of een vergelijkbare technische opleiding
 • Interesse in of ervaring met het engineeren van (decentrale) innovatieve oplossingen voor warmte en koude systemen/warmte- en koudenetten
 • Interesse in en kennis van de apparatuur die nodig is voor Aquathermie-projecten (WKO, warmtewisselaars, dimensionering/ontwerp, etc.)