Overslaan en naar de inhoud gaan

Relatie adviseur hernieuwbaar gas - Shell

Richting(en): PR / Communicatie |
Niveau: WO
Locatie: Den Haag
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Shell wil en gaat veranderen. Om de noodzakelijke verandering mogelijk te maken zijn we op zoek naar jonge ambitieuze talenten die het verschil maken en hen hierbij gaan helpen. Shell investeert de komende jaren voor vier miljard euro in de Nederlandse energietransitie. Recent heeft Shell Nature Energy overgenomen en is daarmee de grootste Europese producent van hernieuwbaar gas geworden. Deze kennis en expertise zal worden benut om ook in Nederland de productie van hernieuwbaar gas verder op te schalen.

In opdracht van Shell zijn we op zoek naar een bevlogen starter die Shell hierbij gaat helpen. Iemand die zich inzet voor het investeringsklimaat voor hernieuwbaar gas door de businesscase van projecten te doorgronden en dit vertaalt naar beleid dat de productie van biogas verder helpt. Je gaat deel uitmaken van een team van professionals op het gebied van corporate relations, public affairs, communicatie en omgevingsmanagement.  Ben je een strategisch denker, politiek sensitief en oplossingsgericht? Een teamspeler die snel schakelt en verbanden ziet? Wil jij bijdragen aan de energietransitie dan is dit dé functie voor jou!

 • Je hebt een relevante WO-opleiding afgerond zoals Bestuurskunde of Politieke wetenschappen.
 • Je hebt interesse in de ontwikkelingen in de energiemarkt, de energietransitie en klimaatmaatregelen.
 • Je wilt je verdiepen in het beleid ten aanzien van de productie van biogas en de ontwikkeling van een nieuwe afzetmarkt.
 • Je bent een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Klik hier voor de volledige omschrijving op de website van Nationaal energietraineeship

Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Other possibilities

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Energietrainee - Heel Nederland

Overige

Nationaal Energietraineeship - Nederland

Wil jij je inzetten voor een duurzamer Nederland en een bijdrage leveren aan de energietransitie? En ben je gedreven om jezelf persoonlijk te ontwikkelen? Meld je dan nu aan voor de eerste groep van het Nationaal Energietraineeship en maak het verschil!

Energietrainee - Heel Nederland
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

JUNIOR BUSINESS ANALIST- EDSN

Data Analyse, IT / ICT

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

Energie Data Service Nederland BV (EDSN) is de IT partner van de regionale netbeheerders, Gasunie Transport Services en TenneT. Ze standaardiseert en vereenvoudigt de informatieoverdracht tussen alle partijen. Ze werkt aan digitalisering van de IT-infrastructuur, dataregisters, applicaties voor wettelijke overdracht van informatie en ontwikkelt nieuwe dataservices. Ze faciliteert daarmee een nieuw duurzaam energiesysteem. Essentieel bij de ontwikkeling van nieuwe dataservices is dat dit gebeurt op basis van een goed begrip en kennis van de toekomstige energiemarkt. In opdracht van EDSN zijn we daarom op zoek naar een jong talent die gaat werken op het snijvlak van IT, Data en marktontwikkelingen.

Heb jij de juiste skills en wil jij helpen om data-analyses te vertalen in begrijpelijke taal? Herken jij jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een WO-opleiding afgerond in de richting van IT, Bedrijfskunde of een vergelijkbare opleiding.
 • Je werkt graag met data en modelleren en programmeren (Python) vind je leuk.
 • Je hebt interesse in de marktontwikkelingen die samenhangen met de energietranstie.
 • Je kan goed analyseren en weet hoofd- en bijzaken te scheiden.
 • Je kan mensen meenemen en overtuigen met je creatieve ideeën.
 • Je bent gemotiveerd om samen met een groep collega’s een bijdrage te leveren aan een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem.
JUNIOR BUSINESS ANALIST- EDSN
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

SECRETARIS RES WEST BRABANT – WATERSCHAP BRABANTSE DELTA

Management

Nationaal Energietraineeship - Breda

De energieregio West-Brabant is een samenwerking tussen 16 gemeenten (Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert), de provincie Noord-Brabant, het waterschap Rivierenland, Enexis en het waterschap Brabantse Delta. Met de Regionale Energie Strategie West-Brabant werken ze samen aan een duurzame toekomst. In de zomer van 2022 hebben de Gedeputeerde Staten (provincies) de RES 1.0 van de regio’s West-Brabant, Noordoost-Brabant en Hart van Brabant vastgesteld. Er wordt nu gestart met de uitvoering van de plannen. Speciaal hiervoor is er een Uitvoeringsprogramma geschreven. In dit document staan de zogeheten ‘RES-deals’ beschreven. In die RES-deals zijn afspraken gemaakt met onder andere bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties over innovatie, warmte en lokaal eigenaarschap bij duurzame energieopwekking.

Ter ondersteuning en voor de algehele coördinatie van dit proces zijn we op zoek naar een gedreven en gemotiveerde trainee die het verschil willen maken. Iemand die proactief is, verantwoordelijkheid neemt, bestuurlijk sensitief is en zich thuis voelt in de regio West Brabant.  Deze rol wordt gecombineerd met inhoudelijke werkzaamheden binnen het team Klimaat & Duurzaamheid. Ben jij een ambitieuze teamspeler met een passie voor de energietransitie die samen met maatschappelijke partners, bedrijven en inwoners aan de slag wil? Herken jij jezelf in onderstaande punten? Meldt je dan aan!

 • Je hebt een bachelor Bestuurskunde of een vergelijkbare studie als basis, idealiter aangevuld met een master in de richting van Klimaat, Energie of Duurzaamheid.
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en bestuurlijke processen.
 • Je bent ambitieus en wilt jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt tijdens je studie kennis opgedaan over ruimtelijke inpassingsvraagstukken in relatie tot  wind/zon/biomassa/warmte netten, het creëren van draagvlak etc.
 • Je bent accuraat, neemt verantwoordelijkheid en komt je afspraken na.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

SECRETARIS RES WEST BRABANT – WATERSCHAP BRABANTSE DELTA