Overslaan en naar de inhoud gaan

JUNIOR CONSULTANT – MOTT MACDONALD

Richting(en): Consulting, Engineering / Techniek |
Niveau: WO
Locatie: Utrecht, Arnhem
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

De Mott MacDonald Group is een management-, engineering- en adviesbureau met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Er werken meer dan 18.000 medewerkers in 150 landen. Mott MacDonald heeft 2 kantoren in Nederland (Arnhem en Utrecht). Dit team (25) bestaat uit projectmanagers, specialisten en technisch adviseurs. Ze leveren een breed aanbod aan adviesdiensten aan klanten waarbij de focus ligt op projecten in het brede werkveld van de energietransitie. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met collega’s over de gehele wereld: van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen tot aan Australië. Projecten waar het Nederlandse team aan werkt zijn o.a. het The North Sea wind power hub (NSWPH), PALLAS-reactor and Nuclear Health Centre, Nationale Programma Radioactief Afval (NPRA) en het NortH2 programma. Ter versterking van dit team zijn we op zoek naar gedreven jonge talenten. Klantgerichte, communicatief vaardige teamspelers die denken in oplossingen. Starters die een bijdrage willen leveren aan de energietransitie en begrijpen dat naast techniek en financiën het vooral mensen zijn die het verschil kunnen maken.

Ben je afgestudeerd en wil je aan de slag in een dynamische en uitdagende (internationale) omgeving waar je aan verschillende projecten gaat werken? Wil je jezelf ontwikkelen en sta je open om veel te leren? Meld je dan aan!

 • Je hebt een bachelor opleiding afgerond aan een Technische Universiteit aangevuld met een relevante multidisciplinaire master gericht op duurzaamheid en energietransitie. Idealiter Energy Science, Sustainable Energy Technology, Industrial Ecology maar ook Chemical Engineering/Proces Technology sluit goed aan.
 • Je bent accuraat, neemt verantwoordelijkheid en komt je afspraken in een team na.
 • Je bent geïnteresseerd, communicatief vaardig en klant- en service gericht
 • Je bent ambitieus en wilt jezelf verder ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

 

Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Other possibilities

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

PROJECTLEIDER CIRCULAIR – DELTALINQS

Consulting, Management, Juridisch

Nationaal Energietraineeship - Rotterdam

Deltalinqs is de ondernemersvereniging die de belangen behartigt van 95% van alle haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam. De energie- en grondstoffentransitie is een cruciaal thema in het havengebied en daarom werken de bedrijven, het Havenbedrijf Rotterdam en overheden samen in het Deltalinqs Climate Program (DCP). Binnen DCP staan drie onderwerpen centraal: 1) De energiemix van de toekomst en bijbehorende infrastructuur, 2) duurzame brandstoffen als waterstof, elektrificatie en renewables (zowel op basis van afval als biobased) en 3) De grondstoffentransitie.

In opdracht van Deltalinqs zijn we op zoek naar een junior projectleider Circulair die zich bezig gaat houden met de grondstoffentransitie. Je wordt betrokken bij de strategie om deze transitie mogelijk te maken en samen met collega’s ontwikkel en start je nieuwe projecten. Je verbindt overheidsbeleid met projecten van bedrijven. Je verdiept je in wet- en regelgeving en nieuw beleid met betrekking tot de grondstoffentransitie. Je inspireert en informeert de leden van Deltalinqs tijdens bijeenkomsten.  Je gaat werken in een klein team waarin ruimte is voor jouw eigen ideeën.

Herken jij jezelf in onderstaande punten? Ben jij de verbinder die zorgt voor vernieuwing en de realisatie van de energie- en grondstoffentransitie? Meld je dan aan!

 • Je hebt een WO opleiding afgerond, het liefst in de technische bestuurskunde, chemische technologie, werktuigbouwkunde, rechten of bedrijfseconomie met relevante vakken gericht op grondstoffentransitie.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om de energie- en grondstoffentransitie te realiseren.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de grondstoffentransitie in de Rotterdamse haven en industrie; relevante ervaring opgedaan tijdens studie of werk is een pré.
 • Je hebt organisatietalent en bent snel in staat zelfstandig en projectmatig te opereren in een complex speelveld, met veel verschillende stakeholders en belangen.
 • Je maakt je nieuwe onderwerpen snel eigen en kunt goed ordenen en prioriteren; je vindt het bijvoorbeeld interessant om consultaties voor wetgeving en subsidies te analyseren en met leden te bepalen hierop in te spelen.
 • Je bent een teamspeler en legt makkelijk en goed contact met mensen.
PROJECTLEIDER CIRCULAIR – DELTALINQS
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

JUNIOR ONTWIKKELAAR GEOTHERMIE – HVC

Consulting

Nationaal Energietraineeship - Noord-Holland, Zuid-Holland

HVC is een duurzaam energie- en afvalbedrijf van 51 gemeenten en 8 waterschappen. Ze ondersteunt deze gemeenten en waterschappen bij de transitie naar ‘aardgasvrij’ en bij de verduurzaming van het afvalbeheer. Het team wat zich richt op Warmte groeit snel en heeft ons gevraagd op zoek te gaan naar een gedreven en ondernemende starter die zich specifiek gaat richten op het ontwikkelen van Geothermieprojecten. In dit team wordt nauw samengewerkt met waterschappen, gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners. De ontwikkelfase van een geothermie project is uitdagend want naast de techniek en de vergunningen speelt de financiële haalbaarheid een belangrijke rol.

Ben jij de enthousiaste en gedreven teamspeler die we zoeken? Wil je een ondersteunende rol spelen bij het ontwikkelen van een geothermieproject? Je bent actief in het gehele traject van vergunningen, techniek, commercie en omgevingsmanagement. Je coördineert daarbij zowel intern als extern, helpt afwegingen maken met als doel een gevoel te krijgen voor de haalbaarheid van een project. Kennis van geothermie of warmtenetten is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. We zoeken iemand met de volgende kenmerken: ondernemend, betrokken, accuraat, kwaliteit- en resultaatgericht, communicatief sterk, pro-actief en denken in oplossingen. Herken jij jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een relevante WO-opleiding afgerond.
 • Je communiceert helder en duidelijk.
 • Je toont eigen initiatief en neemt verantwoordelijkheid.
 • Je bent flexibel en in staat zaken met elkaar te verbinden.
 • Je wil een concrete en tastbare bijdrage leveren aan de energietransitie.
 • Je bent een doorzetter die denkt in mogelijkheden en kansen.
JUNIOR ONTWIKKELAAR GEOTHERMIE – HVC
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

2X JUNIOR MILIEU ADVISEUR – DNV

Consulting

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

DNV is een toonaangevende expert voor organisaties werkzaam in de scheepvaart, de industrie en de energiesector. Voor haar industrie klanten ontwikkelt DNV o.a. strategieën zodat fabrieken en installaties blijven voldoen aan de meest recente milieunormen en borgt ze dat bedrijfsprocessen aansluiten op de groeiende ambities op gebied van duurzaamheid.

In opdracht van het snel groeiende team Environmental Compliance zijn we op zoek naar een aantal gedreven jonge talenten die klanten helpen om industriële (water) vergunning aan te vragen en op te stellen. Het opstellen van de onderbouwende studies behoort ook tot de werkzaamheden. Een belangrijke rol waarin klanten tijdens het doorlopen van de formele vergunningprocedures vertrouwen op jouw kennis en inzicht.

Wil jij onderdeel uitmaken van een dynamisch team van experts en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding Milieuwetenschappen, Procestechnologie, Chemische Technologie of een vergelijkbare opleiding afgerond en maximaal twee jaar werkervaring;
 • Je wil jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière;
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de realisatie van doelstellingen op het gebied klimaat- en energietransitie in de industrie.
 • Je bent gedreven, proactief, leergierig en een echte teamspeler.
 • Je bent klantgericht en denkt in oplossingen.
2X JUNIOR MILIEU ADVISEUR – DNV