Overslaan en naar de inhoud gaan

Energietrainee - Heel Nederland

Richting(en): Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Wil jij je inzetten voor een duurzamer Nederland en een bijdrage leveren aan de energietransitie? En ben je gedreven om jezelf persoonlijk te ontwikkelen? Meld je dan nu aan voor de eerste groep van het Nationaal Energietraineeship en maak het verschil!

Traineeship

Nederland staat voor een enorme opgave. In 2050 moet de broeikasgasuitstoot teruggedrongen zijn met 95% ten opzichte van 1990. Nederland gaat daarom werken aan de verduurzaming van het elektriciteitssysteem en de gebouwde omgeving waarin aardgas geen rol meer speelt, een klimaatneutrale en concurrerende industrie, emissieloze mobiliteit en een klimaatneutrale landbouw. De energietransitie is complex en er zijn veel verschillende organisaties bij betrokken.

Er is behoefte aan een integrale aanpak. Daarom selecteert en ontwikkelt het Nationaal Energietraineeship voor en samen met de markt een hecht netwerk van jonge professionals die over grenzen van organisaties heen kunnen kijken. Onze trainees gaan onder andere aan de slag bij netbeheerders, energieproducenten, gemeenten, provincies, waterschappen, adviesbureaus, woningbouwcorporaties en de industrie. Gedurende een periode van twee jaar werk je als trainee vier dagen per week bij één van de deelnemende organisaties. De vijfde dag is de traineedag. Dan volg je trainingen, coaching en intervisie gericht op persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees in projecten bij één van de deelnemende organisaties.

Functie-eisen

Om deel te kunnen nemen aan het Nationaal Energietraineeship is het van belang dat je een HBO- of WO-opleiding hebt afgerond. Denk hierbij aan technische studies als Elektrotechniek, Energy Science of Sustainable Energy Technology. De energietransitie heeft ook raakvlakken met studies als Milieukunde, Planologie, Bestuurskunde, Rechten en zelfs Gedragswetenschappen. Kennis van én affiniteit met de energietransitie is hierbij essentieel.
Wil jij ook aan de slag als energietrainee?

Nationaal Energietraineeship

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ben je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Dan werk je aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en coaching. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Hierdoor leer je ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om je in te schrijven door een cv (incl pasfoto), een motivatie, waarin je ons overtuigt van jouw committent aan de energietransitie, te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Other possibilities

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Circulaire Industrie - M/V, Heel Nederland

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Nederland

In 2050 wil de Nederlandse industrie circulair zijn en vrijwel geen broeikasgas meer uitstoten. De fabrieken draaien dan op duurzame elektriciteit uit zon en wind of energie uit aardwarmte, waterstof en biogas. De grondstoffen komen uit biomassa, reststromen en -gassen. De restwarmte gebruikt de industrie zelf of levert die aan de tuinbouw of gebouwen en woningen. De industrie is dan naast gebruiker van energie ook producent van energie. Er zijn innovaties nodig om dit te realiseren. Een enorme opgave waarvoor het Nationaal Energietraineeship namens de Industrie, jonge talenten zoekt. Al in 2030 moet de industrie minder COuitstoten, dat is een tussenstap op weg naar volledige duurzaamheid. Onze industrie wil uitgroeien tot de meest CO2-efficiënte industrie in Europa en wel op een manier die de internationale concurrentiepositie niet in gevaar brengt.

Heb je in je studie relevante kennis opgedaan die kan leiden tot een slimme en schone industrie? Wil je een actieve bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelen en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan als Energietrainee.

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond bijvoorbeeld in de richting Procestechnologie, Meet- en Regeltechniek, Scheikunde, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde
 • Je wilt bijdragen aan actuele verduurzamingsproblematiek en aan de slag met innovatieve oplossingen voor de Industrie
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de klimaat- en energietransitie
Trainee Circulaire Industrie - M/V, Heel Nederland
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

JUNIOR TECHNISCH CONSULTANT - Batenburg

Consulting, Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Arnhem

Batenburg is een trots familiebedrijf waar een team van ruim 1.200 gedreven specialisten de klanten helpen met het maken van veilige, slimme en duurzame keuzes en het toepassen van nieuwe technologieën.

De energietransitie is een strategisch speerpunt voor Batenburg. Ze adviseert haar klanten op het gebied energieverbruik, -opwek en -opslag. Het gaat om de ontwikkeling van innovatieve totaaloplossingen denk daarbij o.a. aan waterstof, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, energieopslag en E-Mobility. Zo leidt de transitie naar elektrisch(vracht)vervoer tot uitdagende vragen. Hoe ziet bijvoorbeeld het distributiecentrum van de toekomst eruit? Batenburg ontwerpt, in nauwe samenwerking met haar klanten, hiervoor niet alleen het concept maar werkt dat volledig uit tot een technisch detailontwerp. Specifiek voor deze uitdagende vraag zoekt Batenburg een junior technisch consultant. Iemand die meedenkt met de klanten en de innovatieve totaaloplossingen ontwikkelt waarmee onze klanten en Batenburg zich kunnen onderscheiden in de markt.

 • Je werkt in een team van ervaren specialisten, je kunt rekenen op een goede sfeer en enthousiaste teamdynamiek.
 • Je onderzoekt vereisten en mogelijkheden die relevant zijn voor de klant.
 • Je werkt aan duurzame oplossingen die vervolgens toepasbaar zijn voor meerdere klanten. Zo draag je bij aan de positie van de klant, duurzame impact én versterking van Batenburg.

Herken jij jezelf in onderstaande punten? Ben jij het talent die de transitie van een traditioneel distributiecentrum naar een Smart E-Mobility Hub vorm geeft? Meld je dan aan!

 • Je hebt een technische HBO/WO Elektrotechniek, Energy Science, Sustainable Energy Technology of een vergelijkbare opleiding afgerond.
 • Je bent oplossingsgericht en behulpzaam en denkt in kansen.
 • Je bent een teamspeler die hecht aan een goede werksfeer en ruimte voor eigen ontwikkeling belangrijk vindt.
 • Je bent leer- en nieuwsgierig en van nature in staat verbinding met mensen te maken.
 • Relevante ervaring opgedaan tijdens studie of werk is een pré, bijvoorbeeld in verduurzaming, op organisatorisch vlak of in projectmatig werken.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

JUNIOR TECHNISCH CONSULTANT - Batenburg
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

2X JUNIOR MILIEU ADVISEUR – DNV

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Nederland

DNV is een toonaangevende expert voor organisaties werkzaam in de scheepvaart, de industrie en de energiesector. Voor haar industrie klanten ontwikkelt DNV o.a. strategieën zodat fabrieken en installaties blijven voldoen aan de meest recente milieunormen en borgt ze dat bedrijfsprocessen aansluiten op de groeiende ambities op gebied van duurzaamheid.

In opdracht van het snel groeiende team Environmental Compliance zijn we op zoek naar een aantal gedreven jonge talenten die klanten helpen om industriële (water) vergunning aan te vragen en op te stellen. Het opstellen van de onderbouwende studies behoort ook tot de werkzaamheden. Een belangrijke rol waarin klanten tijdens het doorlopen van de formele vergunningprocedures vertrouwen op jouw kennis en inzicht.

Wil jij onderdeel uitmaken van een dynamisch team van experts en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding Milieuwetenschappen, Procestechnologie, Chemische Technologie of een vergelijkbare opleiding afgerond en maximaal twee jaar werkervaring;
 • Je wil jezelf ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière;
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de realisatie van doelstellingen op het gebied klimaat- en energietransitie in de industrie.
 • Je bent gedreven, proactief, leergierig en een echte teamspeler.
 • Je bent klantgericht en denkt in oplossingen.
2X JUNIOR MILIEU ADVISEUR – DNV