Overslaan en naar de inhoud gaan

Energietrainee - Heel Nederland

Richting(en): Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Wil jij je inzetten voor een duurzamer Nederland en een bijdrage leveren aan de energietransitie? En ben je gedreven om jezelf persoonlijk te ontwikkelen? Meld je dan nu aan voor de eerste groep van het Nationaal Energietraineeship en maak het verschil!

Traineeship

Nederland staat voor een enorme opgave. In 2050 moet de broeikasgasuitstoot teruggedrongen zijn met 95% ten opzichte van 1990. Nederland gaat daarom werken aan de verduurzaming van het elektriciteitssysteem en de gebouwde omgeving waarin aardgas geen rol meer speelt, een klimaatneutrale en concurrerende industrie, emissieloze mobiliteit en een klimaatneutrale landbouw. De energietransitie is complex en er zijn veel verschillende organisaties bij betrokken.

Er is behoefte aan een integrale aanpak. Daarom selecteert en ontwikkelt het Nationaal Energietraineeship voor en samen met de markt een hecht netwerk van jonge professionals die over grenzen van organisaties heen kunnen kijken. Onze trainees gaan onder andere aan de slag bij netbeheerders, energieproducenten, gemeenten, provincies, waterschappen, adviesbureaus, woningbouwcorporaties en de industrie. Gedurende een periode van twee jaar werk je als trainee vier dagen per week bij één van de deelnemende organisaties. De vijfde dag is de traineedag. Dan volg je trainingen, coaching en intervisie gericht op persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees in projecten bij één van de deelnemende organisaties.

Functie-eisen

Om deel te kunnen nemen aan het Nationaal Energietraineeship is het van belang dat je een HBO- of WO-opleiding hebt afgerond. Denk hierbij aan technische studies als Elektrotechniek, Energy Science of Sustainable Energy Technology. De energietransitie heeft ook raakvlakken met studies als Milieukunde, Planologie, Bestuurskunde, Rechten en zelfs Gedragswetenschappen. Kennis van én affiniteit met de energietransitie is hierbij essentieel.
Wil jij ook aan de slag als energietrainee?

Nationaal Energietraineeship

Deze functie wordt gecombineerd met het Nationaal Energietraineeship. Vier dagen per week ben je aan de slag op je werkplek, op de vijfde dag volg je het traineeprogramma. Dan werk je aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en coaching. Daarnaast leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Hierdoor leer je ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om je in te schrijven door een cv (incl pasfoto), een motivatie, waarin je ons overtuigt van jouw committent aan de energietransitie, te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

Ga naar de website van Nationaal Energietraineeship

Other possibilities

werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

JR. ADVISEUR DUURZAAMHEID

Consulting, Management, Overige

Nationaal Energietraineeship - Den Haag

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) draagt bij aan de veiligheid van onze samenleving. Met zo’n 15.000 medewerkers werkt DJI aan de voorbereiding op de terugkeer in de maatschappij van volwassenen en jongeren. DJI telt 38 locaties en is een 24-uurs bedrijf waar jaarlijks 47.000 nieuwe justitiabelen instromen.
Naast het zorgdragen voor voldoende, veilige en goed gefaciliteerde celcapaciteit op een doelmatige, rechtmatige en kostenefficiëntie manier, staat het verduurzamen van de totale bedrijfsvoering hoog op de agenda. Binnen het team inkoop is daarom een cluster ‘duurzaam DJI’ gestart. Vanuit hier worden de duurzaamheidsdoelstellingen bepaald, activiteiten geïnitieerd en de voortgang gemeten.

In opdracht van dit team zijn we op zoek naar een gemotiveerde junior adviseur duurzaamheid. In deze rol houd je je o.a. bezig met het doorvoeren van energie besparende maatregelen; de implementatie van de CO₂-prestatieladder; het uitvoeren van risicoanalyses, het doorrekenen van beleidsmaatregelen en het ontwikkelen scenario’s naar 2030; het onderzoeken van gevolgen van interne CO₂-beprijzing; en het verwerven van additionele duurzaamheidsfondsen etc. Je werkt nauw samen met 4 andere collega’s en met elkaar help je DJI de transitie te maken naar een duurzame bedrijfsvoering conform rijksbrede afspraken waarbij de focus ligt op de domeinen Energie, Vervoer, Voeding en Overige goederen en diensten.

Ben jij de enthousiaste duurzaamheidsadviseur die wij zoeken? Werk je graag in een team waar je ruimte krijgt voor eigen ideeën en initiatieven? Herken jij jezelf in onderstaande punten? Meldt je dan aan!

 • Je hebt een relevante HBO/WO opleiding afgerond gericht op het onderwerp duurzaamheid.
 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke opgaven.
 • Je bent analytisch.
 • Je bent omgevingsbewust.
 • Je kunt draagvlak creëren voor verandering, door te overtuigen met goede oplossingen.
 • Je communiceert helder en duidelijk.
 • Je toont eigen initiatief en neemt verantwoordelijkheid.

 

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.
Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen. We nemen dan snel contact met je op.

 

JR. ADVISEUR DUURZAAMHEID
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

TRAINEE ENERGIETRANSITIE – GEMEENTE WESTLAND

Overige

Nationaal Energietraineeship - Zuid-Holland

Westland, de meest innovatieve agri-sector ter wereld, de vijfde economie van Nederland met meer dan 110.000 inwoners die er wonen, werken, leren en recreëren. In het kader van de klimaat- en energietransitie wordt steeds opnieuw gezocht naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en duurzaamheid.

Een van de uitdagingen waar de gemeente Westland aan werkt is het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Voor de Warmtevisie Westland is onderzocht hoe er overgestapt kan worden op duurzame warmte.  Er liggen kansen om wijken en buurten via warmtenetten (Warmte Systeem Westland) te koppelen op aardwarmte (geothermie).  Naast alle technische aspecten wordt er ook gekeken of deze overstap betaalbaar en haalbaar is. Ter versterking van het team wat hier dagelijks aan werkt zijn we voor de gemeente Westland op zoek naar een enthousiaste gedreven trainee energietransitie.

Ben jij de enthousiaste teamspeler die we zoeken? Wil jij je ontwikkelen tot hét aanspreekpunt en hét gezicht  richting de bewoners die aangesloten gaan worden op het warmtenet? Heb je een passie voor communicatie en werk je graag samen in een  team waar je ruimte krijgt voor eigen ideeën en initiatieven? Herken jij jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

 • Je hebt een relevante WO opleiding afgerond idealiter met kennis van communicatie.
 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke opgaven.
 • Je bent omgevingsbewust.
 • Je kunt draagvlak creëren voor verandering, door te overtuigen met goede oplossingen.
 • Je communiceert helder en duidelijk.
 • Je toont eigen initiatief en neemt verantwoordelijkheid.
TRAINEE ENERGIETRANSITIE – GEMEENTE WESTLAND
werken-bij-Nationaal Energietraineeship
Aanmelden tot en met

Trainee Circulaire Industrie - M/V, Heel Nederland

Engineering / Techniek

Nationaal Energietraineeship - Nederland

In 2050 wil de Nederlandse industrie circulair zijn en vrijwel geen broeikasgas meer uitstoten. De fabrieken draaien dan op duurzame elektriciteit uit zon en wind of energie uit aardwarmte, waterstof en biogas. De grondstoffen komen uit biomassa, reststromen en -gassen. De restwarmte gebruikt de industrie zelf of levert die aan de tuinbouw of gebouwen en woningen. De industrie is dan naast gebruiker van energie ook producent van energie. Er zijn innovaties nodig om dit te realiseren. Een enorme opgave waarvoor het Nationaal Energietraineeship namens de Industrie, jonge talenten zoekt. Al in 2030 moet de industrie minder COuitstoten, dat is een tussenstap op weg naar volledige duurzaamheid. Onze industrie wil uitgroeien tot de meest CO2-efficiënte industrie in Europa en wel op een manier die de internationale concurrentiepositie niet in gevaar brengt.

Heb je in je studie relevante kennis opgedaan die kan leiden tot een slimme en schone industrie? Wil je een actieve bijdrage leveren aan het realiseren van de klimaatdoelen en herken je jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan als Energietrainee.

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond bijvoorbeeld in de richting Procestechnologie, Meet- en Regeltechniek, Scheikunde, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde
 • Je wilt bijdragen aan actuele verduurzamingsproblematiek en aan de slag met innovatieve oplossingen voor de Industrie
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen en zoekt een fantastische start van je carrière
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met de klimaat- en energietransitie
Trainee Circulaire Industrie - M/V, Heel Nederland