Overslaan en naar de inhoud gaan

Management Traineeship - Business & Tech

Richting(en): Management |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Schiphol
Startdatum: 01 september 2023
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Management Traineeship - Business & Tech

De rol van Tech & Data groeit hard binnen KLM, en komt tot in de haarvaten van het bedrijf. Wat dacht je bijvoorbeeld van vliegtuigonderhoud met gebruik van AR? Of het gebruik van beslissingsmodellen voor route-optimalisatie? Tech & Data bij ons is omvangrijk en tastbaar. Zoek jij een leidende digitaliseringsrol in een complexe omgeving? Dan zit je bij KLM meer dan goed! 

Solliciteren?

Solliciteren voor het Management Traineeship Business & Tech kan vanaf eind maart t/m 15 mei. De selectie zal plaatsvinden in mei en juni. De startdatum van het traineeship is 1 september. Zodra het solliciteren mogelijk is zal er hieronder een link naar de vacature worden geplaatst. 

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 • Sollicitatie met cv en beantwoording van motivatievragen
 • Online assessments
 • Sollicitatiegesprek op locatie bij KLM
 • Assessmentdag op locatie bij KLM

 

Wordt dit een van jouw opdrachten?

De transitie van KLM naar de cloud


Je ondersteunt bij de transitie van KLM naar de Cloud. Air France - KLM is bezig met een grote transformatie genaamd ‘NGDC: next generation data center’, waarbij de overgang naar de Cloud centraal staat. KLM is meer dan een eeuw oud, kent veel bedrijfsonderdelen en heel erg veel systemen die op allerlei manieren met elkaar verbonden zijn; dit vormt samen een complexe puzzel. Je snapt: zomaar een applicatie naar de Cloud verplaatsen is lastig. Dit vraagt om goede afwegingen, een duidelijk beeld van impact en afhankelijkheden én een duidelijk plan. Are you up for it?

Uitrol self check-in


Bij de uitrol van onze self check-in apparatuur op Schiphol stem jij af met de betrokken stakeholders. Denk aan afdelingen als Digital, Ground Operations en Security. Samen met je collega’s identificeer je alle voorwaarden en krijg je de business needs helder voor een succesvolle uitrol. Door nauw samen te werken met Digital en Ground krijg je een goed beeld van onze strategie, om zoveel mogelijk self service mogelijk te maken. In een korte tijd leer je zo hoe je moet schakelen met verschillende afdelingen en hoe business en IT samenwerken.

Vooraanmelden

Other possibilities

werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Operations Duty Manager (Transavia)

Management

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Type vacature: Regulier
Functieniveau: [[mfield3]]
Plaats: Schiphol Oost
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO Master; HBO Bachelor
Solliciteer t/m: 31-12-9999

 

In het kort

Als Operations Duty Manager ben je een kei in het regisseren van het dagelijkse vluchtprogramma van Transavia (onze dienstregeling), van 48 uur tot en met de dag van uitvoering. Je zorgt daarbij voor een veilige & efficiënte inzet van alle productiemiddelen tegen minimale kosten, rekening houdend met onze passagiers tevredenheid.

Wat ga je doen?

Als Operations Duty Manager ben je werkzaam op het Operations Control Center (OCC) op Schiphol-Oost. Het betreft een fulltime functie in wisseldiensten. Het OCC is het 24/7 regiecentrum van Transavia. Zij draagt zorg voor het optimaal aansturen van de operationele processen die het mogelijk maken om onze vluchten tijdig en veilig uit te voeren.

Binnen het OCC team werken in totaal 8 collega Duty Managers. Zij worden ondersteund door de Ground Service Controllers die de grondprocessen aansturen, de Operations Controllers die de vliegplannen voorbereiden en de slots bewaken en de Crew Controllers die de bezetting van de cockpit- en cabinecrew bewaken en bijstellen.

 

Er is verder intensieve samenwerking met interne afdelingen, maar ook met externe partijen zoals KLM en luchthavens.

Onlangs is bekend geworden dat we onze vloot de komende jaren gaan vervangen met twee nieuwe typen vliegtuigen, namelijk de Airbus A320neo en Airbus A321neo. Dit zijn vliegtuigen waarmee we aanzienlijke winst boeken in de vermindering van CO2 uitstoot en geluidsproductie. De komende jaren vervangen we onze gehele vloot en dit betekent een spannende en mooie uitdaging voor alle onderdelen van ons bedrijf en zeker ook voor het Operations Control Centre! In een uitdagende periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken én aan onze toekomst te werken. Voor jou een unieke kans dus om hier je bijdrage aan te leveren en een waardevolle ervaring op te doen.

 

Concreter?

 • Je geeft tijdens je dienst functioneel leiding aan een team Operations Controllers, Ground Services Controllers en Crew Controllers en je bent hiërarchisch leidinggevende van een aantal Operations Controllers;
 • Je werkt nauw samen met de planningsafdeling, SRO (Schedule & Resource Optimizing), Maintenance Control, de Head Of Duty (HOD) en niet te vergeten crew. Teamwork is erg belangrijk!
 • Je geeft, samen met je team, leiding aan het minimaliseren van de impact van complexe operationele verstoringen en uitdagingen. Dit kunnen zowel onvoorziene als voorziene verstoringen zijn in het geplande vluchtprogramma vanaf 48 uur tot en met de dag van uitvoering;
 • Je neemt besluiten! En in je besluitvorming weeg je continue diverse belangen af, die soms tegengesteld kunnen zijn. Voorbeelden zijn het klantbelang, de belangen van onze crew, commerciële belangen en onderhouds-technische en operationele belangen. De besluiten die je neemt zijn altijd met inachtneming van de vliegveiligheid, techniek, wet- en regelgeving en Transavia (kwaliteits)normen.;
 • Op het OCC is de voertaal Engels en communiceren we onderling in het Nederlands. Het is van belang dat je beide uitstekend beheerst in zowel woord als geschrift;
 • Je draagt zorg voor werkoverleg en werkbesprekingen op de afdeling;
 • Je optimaliseert de inzet van de Transavia resources crew en vloot. Bij grote verstoringen en wanneer noodzakelijk huur je capaciteit in (stoelen of hele vliegtuigen) bij derden en stelt restcapaciteit beschikbaar aan andere maatschappijen;
 • Daarnaast stem je met de Crew Controllers de mogelijkheden af m.b.t. het uitstellen van non-commerciële crewactiviteiten in verband met operationele/commerciële belangen, of vervroeg je, dan wel vertraag je in overleg met de Maintenance Controller onderhoudsactiviteiten in relatie tot de operationele en commerciële belangen;
 • Tevens zet je je actief in voor verdere ontwikkeling van de afdeling middels het vervullen van één van de neventaken (zoals bijvoorbeeld interne of externe betrekkingen, training, roosters of procedures).

 

Waar land je?

Je zal werkzaam zijn binnen het domein Passenger & Operations Control. Binnen dit domein zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van het vastgestelde vluchtschema en alle bijbehorende resources. Mochten er onverhoopt verstoringen zijn, dan optimaliseren we continu het schema, waarbij we deze besluiten integraal zo goed mogelijk afwegen. Uiteraard worden de passagiers goed geïnformeerd bij verstoringen van hun reis en doen wij er alles aan om een goede klantbeleving te realiseren voor onze passagiers.

 

Als Operations Duty Manager rapporteer je hiërarchisch aan de Domein Lead Passenger & Operations Control.

Jouw profiel

Voor deze vacature van Operations Duty Manager heb je veel in huis, want:

 • Je beschikt over hbo+ werk- en denkniveau en beschikt bij voorkeur over een vliegtechnische opleidingsachtergrond;
 • Je hebt expliciete ervaring in de luchtvaart en bent bekend met een luchtvaartoperatie in het bijzonder;
 • Je beheerst vloeiend de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt leidinggevende ervaring en kan leidinggeven bij (en van) complexe operationele verstoringen en uitdagingen;
 • Je bent ‘wendbaar’, ofwel veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je hebt kennis van operationele processen, werkervaring binnen een 'regiecenter', bij voorkeur als duty manager (of vergelijkbaar);
 • Je bent een teamplayer, communicatief vaardig, besluitvaardig, proactief, analytisch en planmatig;
 • Je kunt op verschillende niveaus en met verschillende disciplines communiceren en je bent organisatorisch onderlegd, kan snel problemen analyseren en beschikt over overtuigingskracht.
 • Je bent in staat om onder tijdsdruk te presteren en je bent stressbestendig;
 • Je draagt graag bij aan verandering: je ziet waar de strategische prioriteiten liggen en wat er nodig is om het OCC team in beweging te houden.


Ben jij die bevlogen, vriendelijke en daadkrachtige luchtvaart enthousiast, dan zijn wij op zoek naar jou!

Competencies

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3432,- en € 5692,-;
 • Wisseldienst toeslag van ongeveer € 750,-;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Wij werken hard maar er wordt ook hard gelachen;
 • Last but not least: ben je reislustig? Dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

 

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 56 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 150 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, is de nummer één budgetluchtvaartmaatschappij en qua grootte de tweede airline van Nederland. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 vliegers, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

 

Transavia is een dynamische organisatie en never a dull moment die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Dan komen we graag met jou in contact.


Wil je solliciteren?
Ben jij dé Operations Duty Manager die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Evert Gramsbergen (evert.gramsbergen@transavia.com) of Frans Boers (frans.boers@transavia.com). Zij komen graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het eerste gesprek: Er volgt een eerste (online) gesprek met potentiele collega’s;
 4. Is er een match? Dan volgt het tweede (online) gesprek;
 5. Een (persoonlijkheid) assessment maakt onderdeel uit van de procedure;
 6. Is de match compleet? Dan doen we je met veel plezier een voorstel en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.


Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature Operations Duty Manager bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.

 

Operations Duty Manager (Transavia)
werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

IT Security Analist

IT / ICT

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Air France/KLM investeert fors in Cyber Security om zichzelf te beschermen tegen steeds toenemende dreiging. De groep handhaaft daarom voortdurend haar securityoplossingen conform de industriestandaard en de teams die binnen Operations Security verantwoordelijk zijn voor de verschillende securityactiviteiten groeien al enkele jaren. De groep heeft deze strategie recent meer dan ooit bevestigd en blijft hierin investeren.

IT Security Analist
werken-bij-KLM Royal Dutch Airlines
Aanmelden tot en met

Safety Engineer (Transavia)

Engineering / Techniek

KLM Royal Dutch Airlines - Schiphol

Type vacature: Regulier
Plaats: Schiphol Oost
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO Bachelor
 

 

In het kort

Als Safety Engineer ben jij samen met jouw collega’s van de afdeling Safety, Quality Assurance & Security binnen Transavia op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het veiligheids- en kwaliteitsmanagement. Jij levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een veilige vlucht uitvoering en grondoperatie, de hoogste prioriteit van Transavia.

Wat ga je doen?

Concreter?

Binnen de afdeling Safety, Quality Assurance & Security zijn wij momenteel op zoek naar een fulltime Safety Engineer.

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het inrichten en ontwikkelen van het Safety Management System (SMS). Hiertoe stel je onder andere de programma’s van eisen samen voor de geautomatiseerde hulpmiddelen die ten behoeve van het SMS in gebruik zijn of in gebruik zullen worden genomen. Dit betreft onder meer het systeem voor het melden van voorvallen, flight data monitoring en safety risk management.
 • Begeleiding en ondersteunen van safety risk assessments bij de operationele afdelingen.
 • Het uitvoeren van SMS-taken zodanig dat voortdurend een betrouwbaar inzicht bestaat in de stand van zaken met betrekking tot risico’s in de operatie. Op basis van deze data informeer en adviseer jij het operationele lijnmanagement.
 • Analyseren van (digitale) vluchtgegevens die vanuit de operatie worden ontvangen. Voorbeelden zijn safety reports, flight data monitoring en Electronic Flight Bag data.
 • Ondersteunen van het afdelingshoofd bij aansturen/monitoren van veiligheidsonderzoeken en operationele security werkzaamheden.
 • Het vertegenwoordigen van Safety, QA & Security in (multidisciplinaire) projecten.

Waar land je?

In deze functie maak je deel uit van een enthousiast team van ongeveer 8 medewerkers. Een team bestaat uit de safety manager, twee andere safety engineers, 3 flight safety officers, en een maintenance safety officer. Je rapporteert in deze functie aan het Hoofd Safety, Quality Assurance & Security.

Jouw profiel

Voor deze vacature heb je heel wat in huis. Je bent in het bezit van een Universitair / HBO diploma in een relevante technische of (vliegtuig) operationele discipline en bent iemand die doortastend is en stevig in de schoenen staat. Daarnaast:

 • Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Breng je ervaring en/of affiniteit met Safety Management is een pré. Evenals kennis van EASA en IOSA regelgeving.
 • Ben je ‘wendbaar’, ofwel continue veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen.

Competencies

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Persoonlijk budget voor jouw duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Een eindejaars- en winstuitkering;
 • Last but not least; ben je reislustig, dan is onze IPB-regeling (tegen mooie tarieven vliegen indien plaats beschikbaar) zeker de moeite waard!

 

Deze functie wordt gewaardeerd in functiegroep 9. Dit houdt in dat we op basis van kennis en ervaring jou een aanbieding doen tussen de 3007,- en 5039,- euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.
 

Wil je solliciteren?

Ben jij de Safety Engineer die wij zoeken en kom je onze vloot versterken? Solliciteer dan direct via: https://werkenbijtransavia.com/o/safety-engineer-bij-transavia-schiphol-airport

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via recruitment@transavia.com.  Wij komen graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek.
 • Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen.
 • Het eerste gesprek: Er volgt een eerste gesprek met een manager en een collega uit het team.
 • Is er een match? Dan volgt het tweede gesprek dat zich meer richt op de inhoud.
 • Is de match compleet? Dan gaan wij je met veel plezier een voorstel doen en begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Een antecedentenonderzoek en VVGB maken deel uit van de procedure.

 

Safety Engineer (Transavia)