NXT Generation: IT Trainee

Management, Engineering / Techniek
WO
Eneco
Per 01 september 2014
Location: Rotterdam
Voeg toe als favoriet

NXT Generation: IT Trainee

Stap in de dynamische wereld van Energy Trade, als NXT Generation IT-trainee bij Eneco. Je draagt bij aan de stabiliteit en doorontwikkeling van de handelsvloer-systemen. Unieke maatwerk IT-oplossingen die elke seconde van de dag topprestaties leveren. Aan jou de eer om deze probleemloos te laten functioneren, nóg verder te verbeteren en uit te breiden.

De wereldwijde handel in energie groeit en Eneco Energy Trade speelt hier volop op in. Op de handelsvloer vinden doorlopend in- en verkooptransacties plaats, met steeds meer aanbieders en partners, in een groeiend aantal landen. 24 uur per dag. De belangen zijn groot. Daarom moeten de Energy Traders op elk moment kunnen vertrouwen op een perfect werkend handelssysteem. Hiervoor zorgt het dedicated IT-team.

Het IT-team van Eneco Energy Trade heeft twee specialisaties:

• Applicatiebeheer en architectuur
Deze teamleden zorgen voor een consistente opbouw van het IT-landschap en 100% uptime van alle maatwerkapplicaties.

• Change Management
Via kortcyclische projecten van 3 weken werken 3 scrum-teams aan de doorontwikkeling, uitbreiding en internationalisering van de IT-omgeving. Elk team bestaat uit analisten, architecten, developers en testers.

De voertaal bij Eneco Energy Trade is Engels.

Het traineeship

Als trainee maak je volwaardig deel uit van het IT-team. In 3 periodes van 8 maanden rouleer je tussen verschillende specialisaties en deelprojecten. Daarnaast voer je in elke periode een individuele opdracht uit. Zo bouw je 360 graden kennis en expertise op met alle systemen en processen van Eneco Energy Trade.

Naast je werk volg je een trainingsprogramma en participeer je in teamactiviteiten en interne Eneco-programma’s

Het trainingsprogramma is zowel branchegericht als vakinhoudelijk en biedt uitbreide aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Het programma omvat o.a. de volgende onderdelen:

• De energiemarkt: vraag, aanbod, handelsprocessen, internationale trends en ontwikkelingen
• IT: architectuur, beheer, development, requirements en testen
• Persoonlijke ontwikkeling: adviesvaardigheden, presenteren, balans werk en privé

Een ervaren mentor coacht je gedurende het gehele traineeship, terwijl je tijdens de afzonderlijke periodes wordt begeleid en ondersteund door een collega. Bij een succesvolle afronding van het NXT Generation traineeship krijg je de mogelijkheid om je carrière bij Eneco te vervolgen in een uitdagende groeifunctie.

Jouw profiel

• Master-opleiding met IT-componenten (afgestudeerd na september 2013)
• Neven-ervaringen opgedaan zoals bestuurs- of commissielid, eigen bedrijf
• Uitstekende beheersing van het Engels (woord en geschrift)
• Interesse in Energy Trade
• Affiniteit met hoogcomplexe IT-omgevingen

Ons aanbod

• Unieke carrièrestart bij een sterke en succesvolle speler in een competitieve, internationale groeisector
• De kans om omvangrijke praktijkervaring op te doen met scrum/agile-projecten, IT-architectuur en -beheer binnen een maatwerk-omgeving met tal van specialistische applicaties
• Uitstekend salaris en zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden
• Uitdagend opleidingsprogramma
• Tal van doorgroeimogelijkheden

Sollicitatieprocedure

Aanmelden kan door je cv en motivatie in te sturen via de knop ‘solliciteer direct’. De voorselectie eindigt op 30 mei 2014.

Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een online test en een kennismakingsgesprek. Aansluitend ontvangt een selecte groep sollicitanten een uitnodiging voor de selectiedag op vrijdag 20 juni 2014 in het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam-Alexander. Een screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Aan het eind van deze selectiedag krijgen de 5 beste deelnemers een contract aangeboden voor het traineeship. Het traineeship start op maandag 1 september 2014. Word je geselecteerd, dan ga je een relaxte zomer tegemoet!

Andere mogelijkheden

Management Development Adviseur bij Eneco Groep

Eneco
WO
Management

Interessegroep Marketing en Communicatie bij Eneco

Eneco
WO
PR / Communicatie, Marketing / Product Management

Inkoper professional services

Eneco
HBO
Consulting, HRM / Recruitment