Business Talent Network

6.4 Kritieke gebied

Bij het testen van hypotheses wordt altijd bepaalt welke toetsingsgrootheid wordt getest. De waarde van deze toetsinggrootheid speelt een rol bij het wel of niet verwerpen van de nulhypothese. Overschrijden deze waarden de waarden die van tevoren vastgesteld zijn om de nulhypothese te verwerpen dan wordt de nulhypothese verworpen. Dit kritieke gebied is zo’n gebied van waarden dat als de toetsingsgrootheid in dat gebied valt, de nulhypothese wordt verworpen.

 

De zogenaamde p-waarde speelt hier ook een rol. In het algemeen geldt dat als de p-waarde kleiner is dan de a(fout van de eerste soort) dat de nulhypothese wordt verworpen.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu
True Legends heeft een inhoudelijk en uitdagend traineeship ontwikkeld waarbij je je binnen 12 maanden ontwikkeld tot Full Stack Developer. Bij dit traineeship ga je aan de slag bij een grote mediaspeler, waar je werkt met tech...
Deadline
Doorlopend