Business Talent Network

Deze vacature is verstreken

6.1 H0 en H1

Aan de hand van een voorbeeld zullen de termen H0 en H1 toegelicht worden. Stel iemand wordt beschuldigd van het begaan van een overtreding. Dan kunnen twee zaken e geval zijn. De verdachte is schuldig of de verdachte is niet schuldig. In de statistiek giet men dit in een hypothese vorm waarbij H0 de nulhypothese wordt genoemd en H1 de alternatieve hypothese wordt genoemd. Kortom:

 

H0: de verdachte is onschuldig

 

H1: de verdachte is schuldig

 

Natuurlijk weet men van tevoren niet of de verdachte wel of niet schuldig is. Bewijs zal moeten aantonen wat het geval is. Er zijn twee mogelijke beslissingen. De verdachte veroordelen of de verdachte vrijspreken. In statistisch jargon is het veroordelen van de verdachte gelijk aan het verwerpen van de nulhypothese ten gunste van het alternatief. Het vrijspreken van de verdachte staat voor het niet verwerpen van de nulhypothese ten gunste van het alternatief.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu
Finance
Het Finance Traineeship is een van de richtingen waarin je kunt starten als trainee binnen NN Group. Deze richting is voor studenten met een financiële achtergrond die hun talent willen toepassen in het Finance vakgebied.
30-04-2017
Deadline
Vandaag