Business Talent Network

Deze vacature is verstreken

5.1 Categorieën variabelen

In de statistiek onderscheidt men 4 hoofdgroepen variabelen: Nominaal, ordinaal, interval en ratio. De verschillen tussen deze 4 categorieën zijn redelijk eenvoudig aan te geven. Als men bijvoorbeeld kijkt naar een hardloopwedstrijd met verschillende deelnemers, dan is een nummer van een renner een nominale variabele. Dit nummer heeft geen waarde en wordt alleen gebruikt voor het identificeren van individuele renners. Een ordinale variabele zou kunnen zijn de volgorde waarop de renners over de eindstreep binnenkomen, bijvoorbeeld als eerste, tweede, zesde, veertigste, enz. Hier heeft het getal weldegelijk een waarde, want het zegt iets over de volgorde van renners. Een interval variabele met betrekking tot de renners zou kunnen zijn dat de renners beoordeeld worden op een schaal van 0 tot 10, waar 0 heel slecht is en 10 heel goed. De ratio variabele kan bijvoorbeeld de tijd zijn waarin de renners de wedstrijd uitlopen en kan iedere waarde aannemen.

 

Naast categorieën variabelen heeft men ook een aantal maten nodig in de statistiek. Men onderscheidt respectievelijk locatiematen, spreidingsmaten en maten voor een lineaire samenhang.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu
Risk
Het Risk Traineeship is een van de richtingen waarin je kunt starten als Trainee binnen NN Group. Deze richting is voor studenten met een kwantitatieve achtergrond die hun analytische vaardigheden willen toepassen in het gebied...
09-04-2017
Deadline
10 dgn