Business Talent Network

Deze vacature is verstreken

1.5 Theorema van Bayes

Voorwaardelijke kansen worden vaak gebruikt om relaties tussen twee gebeurtenissen te peilen. I voorbeeld 1c werd al aangegeven dat een voorwaardelijke kans de kans meet dat een gebeurtenis plaatsvindt, gegeven dat een mogelijke oorzaak van deze gebeurtenis al heeft plaatsgevonden. Al de kans op een gebeurtenis bekend is, maar de kans op een van de mogelijke oorzaken berekend dient te worden, kunnen problemen ontstaan. Het theorema van Bayes biedt hiervoor de oplossin Hieronder zal alleen de formule van het theorema van Bayes gegeven worden, daar er in de studieboeken van de Bedrijfsstatistiek hier maar kort op ingegaan wordt.

Theorema van Bayes:

Theorema van Bayes

Voor meer achtergrondinformatie over het theorema van Bayes dient de lezer er geavanceerde statistiekboeken op na te slaan.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu
Finance
Het Finance Traineeship is een van de richtingen waarin je kunt starten als trainee binnen NN Group. Deze richting is voor studenten met een financiële achtergrond die hun talent willen toepassen in het Finance vakgebied.
30-04-2017
Deadline
3 dgn