Business Talent Network

Deze vacature is verstreken

1.3 Onafhankelijke gebeurtenissen

Een van de doelen van het berekenen van de voorwaardelijke kans is het vaststellen of twee gebeurtenissen gerelateerd aan elkaar zijn of niet. Anders gezegd, men wil er achter komen of gebeurtenissen onafhankelijk zijn van elkaar.

Twee gebeurtenissen A en B zijn onafhankelijk van elkaar als:

Ρ(Α | Β) = Ρ(Α)

of

Ρ(Β | Α) = Ρ(Β)

Met andere woorden, twee gebeurtenissen zijn onafhankelijk van elkaar als de kans van een gebeurtenis niet beïnvloed wordt door het plaatsvinden van de andere gebeurtenis.

Voorbeeld 1d

Daan gooit 2 euromunten op. Beschouw de gebeurtenissen

Α: de eerste euromunt is kop
Β: de tweede euromunt is munt

De kans hierop is: Ρ(Α ∩ Β) = 1⁄4 = 1⁄2 x 1⁄2 = Ρ(Α) x Ρ(Β)

Gegeven de bovenstaande kans kan men concluderen dat α en β onafhankelijk zijn. Immers zal de uitkomst van de worp van de eerste euromunt geen invloed hebben op de uitkomst van de worp met de tweede euromunt (en andersom is uiteraard ook het geval).

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu
Finance
Het Finance Traineeship is een van de richtingen waarin je kunt starten als trainee binnen NN Group. Deze richting is voor studenten met een financiële achtergrond die hun talent willen toepassen in het Finance vakgebied.
30-04-2017
Deadline
3 dgn