Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Maiko on 05 september 2018

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een intern traject waarbij je als trainee wordt opgeleid tot een specialist in jou vakgebied. Een traineeship bestaat uit een programma waarbij de trainee met behulp van cursussen, begeleiding en coaching wordt getraind. Een traineeship duurt meestal één tot twee jaar. Hierin staat leren centraal. Een traineeship wordt meestal aangeboden door grotere organisaties. Het doel van een traineeship is een vaste functie krijgen binnen de organisatie. 

Wat zijn de profieleisen?

De profieleisen per traineeship verschillen per bedrijf. Je kan er wel vanuit gaan dat er veel wordt verwacht van de sollicitant. Organisaties zijn op zoek naar talent die hun bedrijf meerwaarde kan bieden. Dit kan door goede resultaten, extra's zoals bestuurservaring of buitenland ervaring, maar een het laten zien van de juiste motivatie en sociale vaardigheden tijdens een sollicitatie gesprek. 

De ideale trainee is in ieder geval leergierig, ambitieus en zeer proactief. Een traineeship is minimaal van hbo niveau maar in de meeste gevallen wo niveau. De sollicitatieprocedure bestaat meestal uit verschillende gesprekken of rondes waarin de sollicitant zich moet bewijzen bij verscheidene mensen uit de organisatie.

De sollicitatieprocedure van een traineeship

Elk bedrijf hanteert een andere sollicitatieprocedure, maar deze bestaat vaak uit drie tot vijf rondes. De procedure begint met een selectie op basis van je CV en een motivatiebrief. Meer tips daarover kun je hier vinden. Vervolgens zal je gevraagd worden een online assessment doen. Hierin kunnen je persoonlijkheid en je capaciteiten getest worden. Als je online assessment goed is bevallen, zal je op kantoor worden gevraagd. Hier zal aan de hand van een interview of een opdracht worden getest of je geschikt bent voor de functie. De sollicitatieprocedure wordt vaak afgesloten met een eindgesprek met de directie, deze zal vervolgens besluiten of jij de nieuwe trainee wordt.

Wat zijn de voordelen?

  • Werken en leren tegelijk;
  • De mogelijkheid om jezelf snel omhoog te werken binnen een bedrijf;
  • Goede coaching en begeleiding in het begin van je carrière;
  • Het opbouwen van je netwerk;
  • Ondertussen gewoon salaris verdienen.

Wat zijn de nadelen?

  • Traineeships zijn erg arbeidsintensief, en vergen veel tijd en inspanning;
  • Het traject kan lang duren en je kan er niet zomaar mee stoppen (zorg dus dat je op de juiste plek zit!);
  • De profieleisen van een trainee zijn hoog.