Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Maiko on 19 april 2018

Tips om de perfecte trainee kandidaat te zijn

Jij wil natuurlijk die trainee worden bij dat bedrijf waar je al jaren van droomt. Hoe zorg je nu dat jij deze traineeship krijgt? Hier een paar tips die jou helpen een traineeship te krijgen.

Tip 1

Laat zien wat jou een unieke trainee maakt. Heb je misschien andere hobby's dan de standaard hobby's? Sporten is natuurlijk erg gezond en goed voor je maar het is nou niet iets wat jij als enige doet van Nederland. Denk eens na over iets speciaals, iets waarover je kunt vertellen en iets wat interessant is voor de andere partij! 

Tip 2

Het hangt er van het bedrijf af tegenwoordig maar je kunt maar beter voorbereid zijn. Kleed je netjes! Het lijkt erg simpel maar toch gaat het vaak fout. Zorg van te voren dat je even kijkt op social media of de website van de organisatie waar je een traineeship wilt volgen. Kijk even via de foto's wat mensen dragen. Zo weet jij wat je ongeveer aan moet. En geen Nike Air onder een 3-delig pak!

Tip 3

Voorbereiding! Als mogelijke trainee moet jij laten zien dat het niet alleen van af de kant van de organisatie moet komen. Lees je even in, kijk even wat online en zorg dat je alvast wat kennis hebt. Zo laat je zien dat je interesse toont. Dat je niet zomaar ergens aankomt maar dat je echt graag bij het bedrijf aan de gang wil.

Tip 4

Bedenk wat vragen. Er komt een moment dat de zin wordt gezegd. Heb je nog vragen voor ons? Wat verwacht je er zelf van? Enzovoorts. Zorg dat je een paar vragen klaar hebt staan. En dan niet wanneer lunch is en of je ook soms een halfuur eerder naar huis mag maar echt goede vragen met inhoudt. Vraag wat ze verwachten van jou, wat de strategie van het bedrijf is voor de aankomende 5 jaar. Of iets luchtigers, bijvoorbeeld of ze nog meerdere kandidaten moeten interviewen deze dag of wat ze van je vonden? Wees creatief, maar niet te extreem!

Tip 5

Wat wil jij uit een traineeship krijgen? Weet wat je wilt! Zorg dat je duidelijke doelen hebt wat je graag zou willen leren of bereiken. Zo laat je ook zien dat je bewust bent van wat je kunt en dat je niet bang bent om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Weet waarover je spreekt. Zo is het ook fijn als jij duidelijk kan uitleggen waarom jij voor bijvoorbeeld een financieel traineeship kiest. Laat duidelijk zien wat jou beweegredenen zijn!

 

We hopen dat het je gaat helpen bij het binnenhalen van een traineeship!