Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Maiko on 01 maart 2018

Internationale traineeship. Wat zijn hier nu de voordelen van?

Tijdens een traineeship ga jij aan de slag voor een bedrijf als trainee. Het voordeel van alleen het traineeship is al dat jij kennismaakt met het bedrijf op een andere manier dan een normale startersfunctie. Qua salaris zit hier geen verschil in. Het grote verschil van een traineeship is dat jij door het bedrijf een programma gaat volgen. Zo ga je in samenwerking met andere afdelingen bijvoorbeeld opdrachten maken of geef je ondersteuning aan hun werkzaamheden. Door je samenwerking met verschillende afdelingen leer jij goed iedereen intern kennen. Een traineeship geeft je daarom net even wat meer extra's aan het begin van je carrière.

En dan zijn er de internationale traineeships. Hier heb je dan alle voordelen van een normale traineeship, plus dat je ook nog eens naar het buitenland gaat. In de meeste gevallen ga je enkele maanden bij andere locaties van het bedrijf werken verspreid over de hele wereld. Dit ligt er natuurlijk aan bij welk bedrijf jij het internationale traineeship volgt. 

Doordat je in het buitenland werkt leer je andere culturen beter kennen. Het is dus naast een ervaring ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je meer ervaring in hoe je het best met deze culturen kan omgaan in het zakelijke aspect. Zo ben je na het voltooien van je traineeship ook nog eens een stuk waardevoller voor het bedrijf geworden. Ook laat het je een stukje van de wereld zien die je misschien anders nooit had ontdekt of in ieder geval niet voor de lengte van de periode van het internationale traineeship.

Al met al is het zeker een aanrader voor jonge starters die net klaar zijn met hun studie. Een internationale traineeship geeft je net even wat extra's voor je carrière.