Overslaan en naar de inhoud gaan

PostNL

46000 werknemers

PostNL - Adviseur Quality & Internal Control

Work Experience
2 Jaar
Niveau
Richting

Ben je een gedreven financial met een gezonde dosis lef en overtuigingskracht? Durf jij een standpunt in te nemen en collega's die veranderingen spannend vinden mee te nemen? Ben je op zoek naar eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om te adviseren? Lees snel verder want dan is dit jouw droombaan!

Daarom kies je als Adviseur Quality & Internal Control voor PostNL

 • Zichtbaar werk: Je staat zij aan zij met de business in het opstellen, bewaken en verbeteren van het control-framework.
 • Uitdaging: PostNL is een bedrijf met wel 35.000 collega’s het is een flinke uitdaging om alleen al binnen het FSSC iedereen in de pas te laten lopen.
 • Goede sfeer: je werkt samen met collega’s die kansen durven te pakken, scherp op elkaar zijn en elkaar vooruithelpen.
 • Ontwikkelkansen: je krijgt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien naar een meer senior functie.
Dit is jouw rol

Als Quality & Internal Control Adviseur zul je je richten op het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van onze financiële processen, met als doel een optimaal internal control framework te realiseren.

We zoeken geen muurbloempje, maar een stevige/authentieke persoonlijkheid. Iemand die moeiteloos contact legt met stakeholders op alle niveaus binnen de organisatie. Je bent een geboren adviseur en begeleider, die collega's meesleept in jouw enthousiasme en gedrevenheid.

Geen paniek als je nog niet alle finesses van de financiële wereld kent. We leiden je graag op en bieden je volop mogelijkheden om te groeien en te leren. Samen met je ervaren collega's ga je aan de slag met uitdagende projecten, zoals de inrichting en implementatie van ons nieuwe ERP-pakket S4Hana.

Wat leer je?

 • Je leert de ins en outs van interne controle en risicomanagement binnen een complexe organisatie.
 • Je ontwikkelt je analytische vaardigheden door scherpe analyses te maken en controles te toetsen.
 • Je verbetert je communicatieve vaardigheden door te sparren met collega's, management te adviseren en stakeholders te betrekken.
 • Je leert werken met nieuwe technologieën zoals PowerBI en datalakes.
Jouw collega's

 

Het Finance Shared Service Center BeNeLux (FSSC) van PostNL in Groningen verzorgt voor alle Nederlandse en Belgische entiteiten de volledige finance & accounting diensten. Het FSSC streeft naar betrokken, deskundige, zelfstandige en tevreden medewerkers, door een uitdagende, open en prettige werkomgeving te creëren. Een omgeving waar medewerkers kunnen groeien in verantwoordelijkheid en kennis. 

 

Het FSSC van PostNL staat bekend als vooruitstrevend op gebied van toepassing van nieuwe technologieën en methoden (RPA, ML, Datamining), met doel de Finance-activiteiten voor PostNL en haar business partners steeds beter uit te voeren. Binnen het FSSC ondersteunen 2 collega’s het managementteam met vraagstukken op het gebied van quality en internal control. Dit raakt alle activiteiten waar het FSSC verantwoordelijk voor is. Zoals de ketens purchase to pay, order to cash, financial accounting, month en year closing en het bijbehorende process and change management en projectmanagement. Het is een dynamische rol binnen een dynamische omgeving, waarin je veel ontwikkelmogelijkheden zult vinden.

 
Dit bezorgen we jou
 • Een salaris tot maximaal €6,062,- bruto per maand (schaal 11, afhankelijk van ervaring) bij 37 uur per week;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • mogelijkheid tot thuiswerkvergoeding in combinatie met een tegemoetkoming in je reiskosten;
 • zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren;
Dit breng je mee
 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur Bedrijfseconomie of Accountancy.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, waarin je (al gedegen) ervaring hebt opgedaan met stakeholder management, adviseren en begeleiden.
 • Je hebt affiniteit met nieuwe technologieën en bent altijd op zoek naar vernieuwing.
 • Je bent analytisch sterk, hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent een echte teamplayer.
 • Je bent proactief, leergierig en hebt een gezonde dosis ambitie.

Klaar om je carrière bij PostNL een kickstart te geven?

Solliciteer dan nu! We zien je sollicitatie graag tegemoet. Je bent ook van harte welkom voor een bak koffie bij ons op kantoor voor een eerste kennismaking om te checken of er een match is.

P.S. Tijdens de sollicitatieprocedure doen we een achtergrondcheck, inclusief VOG-verklaring en referenties. We nemen alleen sollicitaties in behandeling die rechtstreeks door kandidaten worden ingestuurd.